Most

06.05.2021.

11:33

Autor: HRT

Četvrtak, 20. svibnja na Drugom

Četvrtak, 20. svibnja na Drugom

Foto: Most / 4. sezona serije

U četvrtak 20. svibnja na Drugom programu u 23:05 slijedi četvrta sezona kriminalističke serije Most.

Ispod mosta Pepparholm u Kopenhagenu pronađeno je tijelo brutalno ubijene žene. Ispostavilo se da je riječ o Margrethe Thormod, ravnateljici danske Službe za imigraciju. Motiv je možda skandal oko nedavne odluke o deportaciji koji je Margrethu pogodio i na osobnoj razini. Henrik Sabroe počinje istraživati groteskno ubojstvo s kolegom Jonasom Mandrupom.

Henriku nedostaje kolegica i prijateljica Saga Norén koja je u ženskom zatvoru u švedskom Ystadu zbog ubojstva majke. Henrik ju posjećuje koliko može i želi da mu pomogne s novim slučajem, ali Saga ističe da ne smije jer više nije policajka. 

U ovoj sezoni i Henrik i Saga pate na osobnoj razini, njihovo prijateljstvo suočava se s teškoćama, a događaji iz prošlosti će ih opet sustići i do kraja sezone ni za Henrika ni za Sagu više ništa neće biti isto.

Kriminalističku seriju Most osmislio je Hans Rosenfeldt i za nju napisao scenarij, a zajednički su je producirali državna švedska i danska televizija. Serija je emitirana u više od 100 zemalja.

Kada je četvrta sezona započela s emitiranjem 1. siječnja 2018. u skandinavskim zemljama, Rosenfeldt je potvrdio da je ona i posljednja. Scenarij je takav da se sve nedovršene priče iz prošlih sezona privode kraju.

U 1. epizodi tijelo ravnateljice danske Službe za imigraciju pronađeno je blizu mosta između Danske i Švedske. Budući da je Saga u zatvoru zbog ubojstva majke, istragu vodi Henrik sa svojim novim partnerom Jonasom.

U seriji BRON 4 glume Sofia Helin (Saga), Thure Lindhardt (Henrik), Dag Malmberg (Hans Petterson), Sarah Boberg (Lillian Larsen), Rafael Pettersson (John Lundqvist).

Scenaristi su Hans Rosenfeldt i Camilla Ahlgren, a režiju potpisuje Rumle Hammerich.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!