Mrkomir I.: Mrkomir i glas razuma

20.05.2023.

11:14

Autor: HRT

Provjerena autorska i izvođačka ekipa na čelu sa Snježanom Tribuson, Igorom Šeregijem, Aldom Tardozzijem, Goranom Kulenovićem, Draženom Žarkovićem te glumcima Goranom Navojcem, Ecijom Ojdanić, Ozrenom Grabarićem i mnogim drugima, povest će nas na putovanje kroz političke i ine hrvatske srednjovjekovne intrige. Jesu li pohlepa, korupcija, političke smicalice i varke, borba za prevlast, ljubomora, licemjerje nestali tijekom vjekova ili su samo promijenili predznak? Nakon što pogledate nove epizode humorisitične serije Mrkomir I., prosudite sami! 

U 17. epizodi, koju prikazujemo u petak 26. svibnja u 20:15 na Prvom u Kneževinu stiže iz susjedne kneževine Kleofa, Mrkomirova ljubav iz mladosti. Problem je što Kleofa ne dolazi, kako se Anuša boji, nanovo zavesti Mrkomira, već dolazi po dukate koje je, uz kamatu, Mrkomiru posudila. Mrkomir se mora boriti i s ljubomornom Anušom, ali i s praznom riznicom. Rješenje možda može pronaći Slavomir...

Uz Gorana Navojca, Ozrena Grabarića, Eciju Ojdanić i Roka Sikavicu u seriji glume Paško Vukasović, Mirna Mihelčić i mnogi drugi. Scenaristi epizode su Tonči Kožul i Zoran Lazić, redatelj je Dražen Žarković, a urednica Jasmina Božinovska Živalj.

Produkcija: Interfilm 

U videoteci multimedijske platforme HRTi dostupne su emitirane epizode druge sezone kao i cijela prva sezona humoristične serije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!