Mrkomir I: Mrkomir i lažni rat

18.03.2023.

11:46

Autor: HRT

Provjerena autorska i izvođačka ekipa na čelu sa Snježanom Tribuson, Igorom Šeregijem, Aldom Tardozzijem, Goranom Kulenovićem, Draženom Žarkovićem te glumcima Goranom Navojcem, Ecijom Ojdanić, Ozrenom Grabarićem i mnogim drugima, povest će nas na putovanje kroz političke i ine hrvatske srednjovjekovne intrige. Jesu li pohlepa, korupcija, političke smicalice i varke, borba za prevlast, ljubomora, licemjerje nestali tijekom vjekova ili su samo promijenili predznak? Nakon što pogledate nove epizode humorisitične serije Mrkomir I., prosudite sami! 

U petak 24. ožujka na Prvom u 20:15 emitiramo deveti nastavak druge sezone serije. Franački dukati poslani za potrebe obrane od Saracena davno su potrošeni u puno pametnije svrhe no što bi to bila nabava svega potrebnog za ratovanje. Naravno, iskopao se i tunel kroz koji se može uteći iz Kneževine ako baš od kmetova sklepana, slabo naoružana vojska ne uspije savladati krvožedne Saracene. A kako se i doznalo da Saraceni napadaju Pribislava i susjednu mu Kneževinu, Slavomir se mora dosjetiti kako opravdati dobivene franačke dukate...

Uz Gorana Navojca, Ozrena Grabarića, Eciju Ojdanić i Roka Sikavicu u seriji glume Paško Vukasović, Mirna Mihelčić i mnogi drugi. Scenarij i režiju epizode potpisuje Snježana Tribuson, a urednica je Jasmina Božinovska Živalj.

Produkcija: Interfilm

U videoteci multimedijske platforme HRTi dostupne su emitirane epizode druge sezone kao i cijela prva sezona humoristične serije.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!