Mrkomir I: Mrkomir u paklu ovisnosti

31.03.2023.

21:43

Autor: HRT

Provjerena autorska i izvođačka ekipa na čelu sa Snježanom Tribuson, Igorom Šeregijem, Aldom Tardozzijem, Goranom Kulenovićem, Draženom Žarkovićem te glumcima Goranom Navojcem, Ecijom Ojdanić, Ozrenom Grabarićem i mnogim drugima, povest će nas na putovanje kroz političke i ine hrvatske srednjovjekovne intrige. Jesu li pohlepa, korupcija, političke smicalice i varke, borba za prevlast, ljubomora, licemjerje nestali tijekom vjekova ili su samo promijenili predznak? Nakon što pogledate nove epizode humorisitične serije Mrkomir I., prosudite sami! 

U 11. epizodi druge sezone serije koja je na rasporedu u petak, 14. travnja, na Prvom programu HTV-a u 20:15, Mrkomir se našao u velikim problemima. Zbog pretjerane i neutažive žudnje za mladom janjetinom koju po Mrkomirovoj naredbi vojska ubija po cijeloj regiji došao je u sukob s VUK-om, Vijećem ujedinjenih kneževina koje oštro osuđuje agresiju na janjce u Ličkoj Kneževini. Prijete i sankcijama ukoliko Mrkomir hitno ne povuče vojsku i prekine pokolj janjaca...

Uz Gorana Navojca, Ozrena Grabarića, Eciju Ojdanić i Roka Sikavicu u seriji glume Paško Vukasović, Mirna Mihelčić i mnogi drugi. Scenaristi epizode su Tonči Kožul i Zoran Lazić, redatelj je Dražen Žarković, a urednica Jasmina Božinovska Živalj.

Produkcija: Interfilm 

U videoteci multimedijske platforme HRTi dostupne su emitirane epizode druge sezone kao i cijela prva sezona humoristične serije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!