15:01 / 22.09.2021.

Autor: HRT

Mrtvozornica

Petak, 24. rujna na Prvom

Petak, 24. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

Peti nastavak serije Mrtvozornica prikazujemo u petak 24. rujna u 15:50 na Prvom programu HTV-a.

Mala skupina lovaca na blago pretražuje polja uz vrhove stijena. Vrijeme se pogoršava pa Ray predlaže da prestanu, no Errol to odbija. Ostali se baš spremaju otići kad Errolov detektor zapišti. Errol iz tla vadi zlatnu kovanicu.

U gostionici Debs i Anthony predlažu da ravnomjerno podijele pronađeno blago, no Errol želi zadržati kovanice i prijaviti njihov pronalazak. Te noći ustrašeni Errol misli da mu se netko šulja oko kuće. Ujutro ga policija nalazi mrtvog u zaključanoj kući, kako u naslonjaču grčevito drži kutiju s kovanicama. Davey misli da je umro prirodnom smrću.

Petak, 24. rujna na Prvom

Petak, 24. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

Jane odnosi kutiju s kovanicama na analizu profesoru Talu Greeningu. On joj kaže da su kovanice krivotvorine i poziva je na ručak. Poslije se Jane pita nije li Errol bio "mrtav" i prije nego što je stigao kući. Patolog potvrđuje njezine sumnje: Errol je bio otrovan.

Naslovne uloge tumače Claire Goose, Matt Bardock, Grace Hogg-Robinson, Beatie Edney, Ivan Kaye i Oliver Gomm.

Autorica je Sally Abbott.

Iz produkcije BBC-a odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!