Na rubu znanosti: Bioelektrična medicina

31.05.2022.

14:47

Autor: HRT

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

U ponedjeljak 6. lipnja na Trećem programu u 21:15 slijedi emisija Na rubu znanosti: Bioelektrična medicina.

Danas se elektroterapija u medicini uobičajeno koristi za mnoge svrhe, od ubrzanja zacjeljivanja rana i ubrzavanje oporavka od ozljeda do stimulacija mišićnog sustava u procesu rehabilitacije. Manje poznata dimenzija elektroterapije, poznata i kao bioelektrična medicina, početak duguje doktoru Raymondu Rifeu, vlasniku niza nagrada i doktorata i zaslužnom za niz izuma koji se danas koriste u optici, elektronici, biokemiji i drugim granama znanosti.

Rife, a paralelno i znanstvenik Lahkovsky na drugom kraju svijeta, ustanovili su da svaki patogeni organizam ima svoju karakterističnu smrtnu frekvenciju i da se djelovanjem radiofrekvencijskim zrakama patogeni organizmi mogu uništiti. Ovo otkriće tek je krajem 80-ih godina 20. stoljeća pokrenulo novu granu zvanu bioelektrična medicina koja se koristi malim strujama sa specifičnom frekvencijom za uništenje parazita u ljudskom tijelu.

Urednik i voditelj je Krešimir Mišak.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!