Na rubu znanosti: Budan u autobusu ili kako živjeti duhovnost

08.02.2022.

11:47

Autor: HRT

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

U ponedjeljak, 14. veljače, na Trećem programu u 21:10 emitiramo emisiju Krešimira Mišaka, Na rubu znanosti: Budan u autobusu ili kako živjeti duhovnost.

Biti budan u autobusu, metaforički je to osvrt na pitanje koliko je moguće iskustveno se približiti duhovnosti. Je li uvenuo taj put ili je moguće biti u živom dodiru i ostvariti kontakte o kojima drevne tradicije pričaju?

Što se može saznati kroz susrete s tibetanskim jogijima i učiteljima diljem Himalaje, kako zapravo izgleda živjeti duhovnost u praksi?

Dodajmo na to razlike u kulturnim tradicijama i bitno različite jezike koje je ponekad nemoguće prevesti u punom značenju. Potrebno je probiti kod. O čemu ta učenja pričaju?

Pričaju o percepciji, stanjima uma i o nečemu što se krije iza racija i podsvjesti, sferi blještave primordijalne svijesti koja je svima zajednička. To su pitanja kojima se bavio Mihajlo Pažanin u knjizi Budan u autobusu.

Urednik i voditelj je Krešimir Mišak.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!