Na rubu znanosti: Kongres istražuje NLO-e

24.03.2023.

20:14

Autor: HRT

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

Tjedna emisija Na rubu znanosti, urednika i voditelja Krešimira Mišaka, na zanimljiv način bavi neobičnim i neobjašnjivim, analizira paranormalne pojave i misterije. Emisiju prikazujemo nedjeljom u 20:10 na Trećem.  

Potkraj 2017. novinari New York Timesa objavili su kako od 2007. u Pentagonu djeluje tajni program za istraživanje NLO-a pod nazivom "Program za identifikaciju naprednih aerosvemirskih prijetnji". Objavljena su tri videozapisa američke mornarice, u kojima su piloti F-18 neuspješno pokušavali presresti NLO-e tijekom vojnih vježbi na nosačima zrakoplova Nimitz i Roosevelt.

U istraživanje NLO-a službeno se uključila i NASA dok je američki Kongres održao prva saslušanja o fenomenu nakon više od pola stoljeća. Američko ministarstvo obrane osnovalo je novi službeni projekt za istraživanje vojnih incidenata: "Ured za identificiranje anomalija iz svih domena" - u vodi, atmosferi i svemiru. No, sve te inicijative zasjenio je američki Zakon o odobrenju nacionalne obrane za fiskalnu 2023. god. s nesvakidašnjim stavkama koje nude zaštitu zviždača uključenih u reverzibilni inženjering tehnologija NLO-a, s ciljem potvrdi iza zatvorenih vrata američkog Kongresa postoje li odmetnuti programi koji su došli u posjed srušenih NLO-a i tijela bioloških entiteta.  

O svemu spomenutom više u emisiji koja je na rasporedu 26. ožujka. 

Emisiju Na rubu znanosti, osim nedjeljom na HTV3, možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i emitiranja izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!