Na rubu znanosti: Krvne grupe i fiziologija

07.03.2023.

11:55

Autor: HRT

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

Tjedna emisija Na rubu znanosti, urednika i voditelja Krešimira Mišaka, na zanimljiv način bavi neobičnim i neobjašnjivim, analizira paranormalne pojave i misterije. Emisiju prikazujemo nedjeljom u 20:10 na Trećem.      

Krvne grupe i fiziologija naziv je emisije koja je na rasporedu 12. ožujka

Ljude se može klasificirati po najrazličitijim kriterijima - visini, težini, boji kože, karakteru, obliku tijela, a jedan od tih kriterija su i krvne grupe. Možda čak i daleko najvažniji kriterij nego što bi se reklo na prvi pogled s obzirom da nas krvne grupe određuju na različite načine.

Između ostalog, krvne grupe označavaju različite potrebe i afinitete organizma prema raznim vrstama namirnica. Danas takve tabele nisu više niti nepoznate niti nedostupne. Koji mehanizmi naše fiziologije stoje iza razumijevanja prehrane po krvnim grupama? Što to neke krvne grupe imaju, a neke ne i kako ti mehanizmi utječu na nas?

Emisiju Na rubu znanosti, osim nedjeljom na HTV3, možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i emitiranja izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!