Na rubu znanosti: Megaliti Karlovca i Like

29.11.2022.

Zadnja izmjena 14:03

Autor: HRT

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

Tjedna emisija Na rubu znanosti, urednika i voditelja Krešimira Mišaka, na zanimljiv način bavi neobičnim i neobjašnjivim, analizira paranormalne pojave i misterije. Emisiju prikazujemo nedjeljom u 20:10 na Trećem.      

U emisiji koja slijedi 11. prosinca donosimo: U posljednjih desetak godina sve se više pažnje posvećuje jednom zaboravljenom svijetu.

Zapravo, zaboravljenom razdoblju našeg svijeta, koje još uvijek odjekuje u legendama o drevnim divovima i kroz ostatke kiklopskih zidina.

U središtu interesa nalaze se megaliti - kojih se sve više otkriva u rasponu od zidova, gradova, bunara do stećaka i čak dolmena.

Ti šutljivi i neshvatljivi ostatci vuku nas prema nedokučivoj dalekoj prošlosti neke stare Europe, koje je procvjetala baš u jadranskom bazenu i potom bivala brisana od strane raznih pobjednika.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i emitiranja izdanja Na rubu znanosti.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!