Na rubu znanosti: Torinsko platno

31.05.2023.

17:53

Autor: HRT

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

Tjedna emisija Na rubu znanosti, urednika i voditelja Krešimira Mišaka, na zanimljiv se način bavi neobičnim i neobjašnjivim, analizira paranormalne pojave i misterije. Prikazujemo je nedjeljom u 20:10 na Trećem. Torinsko platno naziv je izdanja koje slijedi 4. lipnja.  

Jedan od najzagonetnijih predmeta u ljudskoj povijesti poznat je pod nazivom Torinsko platno. Obris čovjeka utisnutog u laneno platno prepoznat je kao otisak Isusova uskrsnuća tijekom cijele njegove turbulentne povijesti koja ga je konačno dovela do Torina. Došlo je 19. pa i 20. stoljeće, koje je odlučilo potražiti racionalno objašnjenje za otisak na platnu i skinuti s njega veo misterija. No, svako novo znanstveno mjerenje zagonetku je samo povećavalo, a ne smanjivalo... 

Emisiju Na rubu znanosti, osim nedjeljom na HTV3, možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i emitiranja izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!