09:06 / 01.07.2021.

Autor: HRT

Na rubu znanosti: Transplantacija organa

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

U noći na četvrtak, 7./8. srpnja, u 1:05 na Trećem programu HTV-a pogledajte emisiju Na rubu znanosti: Transplantacija organa.

Priča o transplantaciji organa priča je o izboru. A da bismo mogli napraviti izbor, moramo biti dobro informirani - i poznavati materiju iz raznih kutova, čak i onih koji nam nikad nisu pali na pamet.

Transplantaciju bismo mogli nazvati jednim od najvećih dosega moderne medicine. Omogućila je dotad nezamislivo - da dijelovi čovjeka koji je umro omoguće nekom drugom da živi. No, kad pričamo o smrti onda više ništa nije tako sigurno. Što je uopće život, što smo uopće mi - strojevi od mesa ili nešto više? Gdje se nalazi naša bit, ili duša ako hoćete?

Onaj program s kojim smo rođeni i koji određuje tko smo zapravo? Priča o transplantaciji svakako je humana priča o empatiji i željom za pomoći, ujedno i potraga za time što čovjek zapravo jest.

Emisiju urednika i voditelja Krešimira Mišaka možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i emitiranja izdanja Na rubu znanosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!