Na rubu znanosti: Život izvan sunčevog sustava

07.07.2021.

13:44

Autor: HRT

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

U noći na četvrtak, 14./15. srpnja, u 1:15 na Trećem programu HTV-a slijedi emisija Na rubu znanosti: Život izvan sunčevog sustava.

U proteklih dva stoljeća život je na našem planetu otkrivan na najčudnijim mjestima - u oceanskim dubinama, u blizini ekstremnih temperatura vulkana pa i na mjestima koja obiluju sumporom umjesto kisikom. Kako su teleskopi i rakete počele usmjeravati našu pažnju prema svemiru, mnogi su s razlogom zaključili - mora postojati život i na nekim drugim udaljenim mjestima.

Počelo se razmatrati mogućnost postojanja života na tijelima našeg sunčevog sustava, a potom i planeta drugih, udaljenih sustava koje je također trebalo prvo pronaći. Danas, nakon četiri tisuće otkrivenih planeta u svemiru, od koji je pedesetak nalik na Zemlju, pitanje života izvan sunčeva sustav postaje još bliže.

Emisiju urednika i voditelja Krešimira Mišaka možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme nalaze se i emitiranja izdanja Na rubu znanosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!