Nadomak popularnosti: Film o grupi Travis

26.02.2022.

11:57

Autor: HRT

Nedjelja, 13. ožujka na Drugom

Nedjelja, 13. ožujka na Drugom

Foto: Nadomak popularnosti: Film o grupi Travis / dokumentarac

Glazbeno-dokumentarni film Nadomak popularnosti: Film o grupi Travis na rasporedu je u nedjelju, 13. ožujka, u 23:35 na Drugom programu HTV-a. U ovom je dokumentarcu glazbeni kritičar Wyndham Wallace pozvan da prati meksičku turneju jednog od njemu najmanje dragih bendova, škotskog Travisa.

Kroz intervjue s bendom, obožavateljima i s drugim glazbenim novinarima Wyndham nastoji shvatiti zašto ih dosad nije volio. Sve je rezultiralo osebujnim pogledom na život, prijateljstvo i glazbu, a dokumentarac je svoju premijeru imao na filmskom festivalu u Edinburghu 2018. godine, gdje je osvojio nagradu publike.

Gezellig Studio je ovaj film producirao u suradnji s Final Cut USA. Pjevač i autor pjesama benda, Fran Healy, režirao je film. On kaže da je njihov poziv glazbenom kritičaru koji ne voli njihov bend bio zanimljiv način pokretanja glazbenog projekta. 

Smatrao sam da će dokumentarac iz toga ugla biti puno zanimljiviji od onoga koji bi imao novinar koji je naš obožavatelj,

govori Healy.

Film Almost Fashionable: A Film about Travis odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!