Najbolji britanski amaterski kuhari

26.01.2021.

13:48

Autor: HRT

Kulinarsko natjecanje

Kulinarsko natjecanje

Foto: Najbolji britanski amaterski kuhari / dokumentarna serija

Od srijede 3. veljače na Drugom programu (HRT-HTV1) u terminu od 14:50 počinjemo s prikazivanjem dokumentarne serije Najbolji britanski amaterski kuhari.

U Najboljim britanskim amaterskim kuharima natjecat će se 10 kuhara amatera. Živjet će u zajedničkoj kući kako bi sudjelovali u novoj osmodijelnoj emisiji koju vodi Claudija Winkleman. Suci su kraljica amaterskih kuhara Mary Berry, stručnjak za namirnice Chris Bavin i vrhunski kuhar Dan Doherty.

Ovo je izuzetno kulinarsko natjecanje koje u svojem središtu ima dom, a okuplja strastvene amatere iz cijele zemlje koji se bore za titulu najboljeg. Od Južnog Walesa do Glasgowa, od Salforda do Kenta, Deset amaterskih kuhara napustit će svoje domove kako bi za vrijeme natjecanja živjeli zajedno pod istom krovom.

U nekoliko će se tjedana uhvatiti u koštac s nizom kulinarskih izazova, od fantastičnih gozbi do omiljenih nacionalnih jela, ali i svega ostalog što se krije između toga. Svaki će kuhar u svoju kuhinju donijeti dio svojega doma kako bi u studio unijeli dašak osobnosti svojim najdražim predmetima i fotografijama.

U osam epizoda Mary, Chris i Dan postavljat će izazove u kojima će kuhari morati pokazati svoju maštovitost, vještinu, kreativnost i širinu svojega znanja. Stresni eliminacijski krug odlučit će tko će na kraju svakog tjedna otići kući.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!