Naša djevojka

18.09.2023.

21:43

Autor: HRT

Ovo je priča o Molly Dawes, djevojci iz istočnoga Londona, i njezinom emotivnom ispitu zrelosti kao mlade bolničarke Britanske vojske na posljednjem zadatku u Afganistan. Šesti nastavak britanske serije Naša djevojka emitiramo u utorak, 19. rujna na Prvom programu u 21:10.

Utorak, 19. rujna na Prvom

Utorak, 19. rujna na Prvom

Foto: Naša djevojka / serija

Molly Dawes vatrena je djevojka iz radničke klase koja ima mnogo prijatelja, dečka probisvijeta i malo nade za svijetlu budućnost. Nakon što njezin nezaposleni otac upadne u sumnjiv posao koji prijeti Mollynoj sigurnosti, ona se napije kao zemlja. 

Tražeći svrhu u životu, odluči prijaviti se u Britansku vojsku. U početku ne može slijediti ni jednu zapovijed razvodnika Geddingsa, ali uskoro shvati koliko je disciplina oslobađajuća. Pridruži se Bolničkom korpusu i odlazi na obuku.

Silno je uzbuđena kad je priključe jednom od posljednjih bataljuna koje će poslati u Afganistan. Ali ne odvije se sve onako kako je očekivala.

Iako krši zapovijedi kako bi se dokazala kao bolničarka, stječe ljubav i povjerenje svojih kolega te poštovanje zapovjednika, satnika Jamesa.

Utorak, 19. rujna na Prvom

Utorak, 19. rujna na Prvom

Foto: Naša djevojka / serija

Vod se u šestoj epizodi priprema za povlačenje iz Afganistana, a Molly se nalazi usred iznenađujuće i osjećajima nabijene ljubavne priče, budući da joj satnik James i Smurf kažu da je vole. Što će Molly odlučiti? Dok pokušava donijeti ispravnu odluku, politički sukob koji bijesni izvan zidova logora Bastion razara Mollyn život.

Utorak, 19. rujna na Prvom

Utorak, 19. rujna na Prvom

Foto: Naša djevojka / serija

U seriji Our Girl 1 glume Lacey Turner (Molly Dawes), Ben Aldridge (satnik Charles James), Matthew McNulty, Sean Gallagher, Kerry Godliman, Katherine Pearce.

Autor je Tony Grounds, a odabrala Martina Rajšek.

Prva sezona serije Naša djevojka pogledajte na platformi HRTi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!