11:59 / 08.04.2022.

Autor: HRT

Naša svakodnevna priča

Četvrtak, 21. travnja na Drugom

Četvrtak, 21. travnja na Drugom

Foto: Naša svakodnevna priča / film

U četvrtak 21. travnja na Drugom programu u 21:15 prikazujemo dramu Naša svakodnevna priča, scenaristice i redateljice Ines Tanović

Drama je to o obitelji Sušić koja živi tipičan bosanski život. Otac Muhamed radi u jednoj uspješnoj tvrtki, a majka Marija je učiteljica u mirovini. Njihov sin Saša je mladi ratni veteran, a njegova sestra Senada je napustila Sarajevo kao devojčica s konvojem za evakuaciju. Saša se tijekom rata oženio s novinarkom Ninom. Godinama kasnije ona ga je napustila i Saša se vratio u roditeljski dom...

Film je svjetsku premijeru imao na 21. Sarajevo Film Festivalu gdje je naišao na izvrsne reakcije publike i kritike, a prikazan je na mnogobrojnim svjetskim festivalima. Osvojio je 15 nagrada.

U filmu glume Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Vedrana Seksan, Maja Izetbegović, Nina Violić, Marko Mandić, Boro Stjepanović, Goran Bogdan, Aleksandar Seksan, Enis Bešlagić, Mirvad Kurić, Goran Navojec, Moamer Kasumović i Božo Vrećo. 

Montažer je Redžinald Šimek, direktor fotografije Erol Zubčević, a urednica Maja Gregl.

Film Naša svakodnevna priča snimljen je 2015. godine. 

Četvrtak, 21. travnja na Drugom

Četvrtak, 21. travnja na Drugom

Foto: Naša svakodnevna priča / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!