Naše malo misto: Šporka posla

29.10.2021.

15:13

Autor: HRT

Subotom na Prvom

Subotom na Prvom

Foto: Naše malo misto / serija

U subotu, 13. studenoga na Prvom programu u 17:50 prikazujemo 8. epizodu dramske serije Naše malo misto.

Kinematograf Domeniko, nazvan po darodavcu, proradio je. Roko, kao direktor hotela, uz pomoć lukave Rože, zavodi gošće i usput bježi od ljubomorne Anđe. Dotura Luigija na brodu susreće neki Ivan Trogiranin, koji mu uporno dokazuje da ga je ovaj liječio u partizanima i ranjenom mu spasio život.

video thumb

Dotur Luigi ga se nikako ne sjeća, ali ga Bepina opet svojom naivnošću navede da prihvati to poznanstvo. Ivan Trogiranin postaje česti gost "malog mista", noseći na dar pršute i tukce u znak zahvalnosti svom spasitelju doturu Luigiju. Usput se upoznaje i s Rokom, koji ga se također ne sjeća, ali od starog ratnog druga i on prima na dar pršute.

Ta zagonetna igra s Ivanom Trogiraninom završava tako da mu dotur Luigi i Roko moraju dati potvrdu o sudjelovanju u partizanima radi dobivanja penzije, jer nakon tolikih pršuta i tukaca ne smiju priznati da ga u partizanima nisu nikada vidjeli.

U seriji glume Karlo Bulić, Asja Kisić, Vladimir Medar, Zdravka Krstulović, Boris Dvornik, Milka Podrug-Kokotović, Miše Martinović, Antun Nalis, Mirko Vojković, Berislav Mudnić, Mia Sasso...

Serija se nalazi i u videoteci platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!