Naše malo misto: Zove obnova

09.10.2021.

15:29

Autor: HRT

Subota, 23. listopada na Prvom

Subota, 23. listopada na Prvom

Foto: Naše malo misto / serija

U subotu 23. listopada u 17:55 na Prvom programu, u sklopu ciklusa Hrvatski klasici, emitiramo peti nastavak antologijske dramske serije Naše malo misto, za koju je scenarij napisao splitski novinar, publicist i humorist Miljenko Smoje, a redatelj je bio Daniel Marušić.

I u našem malom mistu nastupilo je vrijeme obnove i izgradnje ratom opustošene zemlje. Roko je na čelu radne brigade. Brico je postao predsjednik, a postolar sekretar Partije. Ne samo formiranje radnih brigada, nego i druge direktive izvršavaju se u malom mistu na sasvim specifičan način. Kada treba pronaći i raskrinkati reakcionare, jedva ih uspiju naći u liku Gallilea i barona Antonja, koji ravnaju svoje satove prema Glasu Amerike, a ne prema mjesnom satu.

Još teže je s kulacima, kojih u škrtoj dalmatinskoj zemlji skoro nema. No, zato Roko smisli i organizira sindikalni ples, a sekretar održi vatreni govor, pa im tu akciju objave u novinama kao značajnu političku aktivnost. Sve te događaje na svoj zdravorazumski način komentiraju dotur Luiđi i njegova Bepina.

U seriji glume Karlo Bulić, Asja Kisić, Vladimir Medar, Zdravka Krstulović, Boris Dvornik, Milka Podrug-Kokotović, Miše Martinović, Antun Nalis, Mirko Vojković, Berislav Mudnić, Mia Sasso...

Serija se nalazi i u videoteci platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!