08:27 / 28.12.2021.

Autor: HRT

Nazovi 112

Srijeda, 12. siječnja na Četvrtom

Srijeda, 12. siječnja na Četvrtom

Foto: Nazovi 112 / dokumentarna serija

U srijedu 12. siječnja na Četvrtom programu u 20:05 prikazujemo drugi nastavak dokumentarne serije Nazovi 112. Stipe Božić u 10 polusatnih emisija priča o zanimljivim spašavanjima ljudskih života izvan urbanih sredina koja su se od 2005. do 2010. godine događala u Hrvatskoj. 

Stipe Božić

Stipe Božić

Foto: Nazovi 112 / dokumentarna serija

2. epizoda: 

Gotovo ni jedna akcija spašavanja nije ista i svaka od spasioca traži hitnu reakciju i brze odluke. Nad kanjonom Mirne u Istri jedna je paraglajderka ostala visjeti na žicama dalekovoda. Nakon dojave nitko nije bio siguran koliko će izdržati viseći. U pomoć su helikopterom krenuli spasioci iz Splita.

Često se događa da maloljetnici odu u neprimjerenu pustolovinu. Kada dođe dojava o nestanku djece, svi su osjetljivi. Ovaj put jedan se dječak nakon neplaniranog izleta ozlijedio na planini podno vrha Oštra glava iznad Mokošice kod Dubrovnika. Nakon dojave o nesreći sve su službe odmah pohitale u pomoć.

Stipe Božić

Stipe Božić

Foto: Nazovi 112 / dokumentarna serija

Najveći neprijatelj spasiocima u planini je noć. Međutim, katkad je teško uvjeriti druge službe da unesrećenog treba locirati i spasiti prije mraka. U ovom slučaju, iako se za nesreću saznalo na vrijeme, upravo je mrak prijetio spasiocima i unesrećenom.

Scenarist i redatelj je Stipe Božić, montažer Nikša Rušić, a snimatelj i producent Joško Bojić

Dokumentarnu seriju Nazovi 112, snimljenu 2011. godine,  možete pronaći i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!