"Ne diraj moju ljubav", 30 godina klape Šufit

27.05.2023.

19:21

Autor: HRT

Nedjelja, 28. svibnja na Drugom

Nedjelja, 28. svibnja na Drugom

Foto: "Ne diraj moju ljubav", 30 godina klape Šufit / HRT

Od razreda, preko potkrovlja - šufita - u IV. gimnaziji Marka Marulića, do velike glazbene scene i svečanog koncerta u povodu 30 godina postojanja ove popularne splitske klape - to je jednostavan opis glazbenog puta ove popularne splitske klape.  

Okupio ih je mladi i nadareni nastavnik glazbene kulture prof. Tomislav Veršić.  Ubrzo su gimnazijalci uspješno debitirali na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu kao najmlađa muška klapa koja se natjecala na tom klapskom okupljanju. Vođena iskusnim klapskim bardom, Duškom Tambačom, klapa postaje respektabilno glazbeno tijelo koje njeguje i promiče "splitski stil" klapskog pjevanja.

Od 2006. godine do danas klapa je pod umjetničkim vodstvom prof. Jasminka Šetke i pripada vrhu dalmatinskog klapskog blaga. 

Na njihovom koncertu u prepunom Lisinkom 1. veljače 2023. godine, bili su i Tedi Spalato, Zorica Kondža, slovenska pjevačica Tanja Žagar te omiljeni autor brojnih hitova Olivera i klapa, Velolučanin, Vinko Barčot, pa je dvorana odjekivala uspješnicom - Ne diraj moju ljubav...

Snimku drugog dijela koncerta "Ne diraj moju ljubav", 30 godina klape Šufit, prikazujemo u nedjelju, 28. svibnja na Drugom u 19:05. 

Redateljica snimke je Mirena Stijačić, a urednica Lejdi Oreb.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!