13:48 / 15.04.2021.

Autor: HRT

Ne gledaj mi u pijat

 Četvrtak, 29. travnja na Drugom

Četvrtak, 29. travnja na Drugom

Foto: Ne gledaj mi u pijat / film

Hrvatska drama Ne gledaj mi u pijat scenaristice i redateljice Hane Jušić na rasporedu je u četvrtak 29. travnja u 21 sat na Drugom.

video thumb

Nakon što joj otac strada od moždanog udara, Marijana zauzima njegovo mjesto glave obitelji. Dok njezini neodgovorni majka i brat situaciju čine sve težom, Marijana radi dva posla kako bi ih uzdržavala. Kada stvari postanu nepodnošljivima, ona počne iskušavati svoje osobne granice susretima s nepoznatim muškarcima. No odlučiti što bi zapravo trebala učiniti sa svojom slobodom veliko je iskušenje...

U filmu scenaristice i redateljice Hane Jušić glume Mia Petričević, Zlatko Burić, Arijana Čulina, Nikša Butijer, Karla Brbić...

Film Ne gledaj mi u pijat bio je laureat Pulskog filmskog festivala 2017. godine, a među glavnima je i Zlatna arena za režiju. Iste godine Hana Jušić na Međunarodnom festivalu u Veneciji dobiva ugledno priznanje Fedeora za najbolji europski film.

 Urednica je Lada Džidić Barić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!