Nebesa

21.12.2021.

19:00

Autor: HRT

Subota, 1. siječnja na Drugom

Subota, 1. siječnja na Drugom

Foto: Nebesa / film

Dvama Oscarima ovjenčanu računalno-animiranu obiteljsku avanturu Nebesa emitiramo u subotu, 1. siječnja, u 15:55 na Drugom.

Carl Fredricksen, 78-godišnji prodavač balona, na pragu je ostvarenja svog životnog sna. Nakon što je za kuću zavezao tisuće balona, on odleti prema divljinama Južne Amerike. Ali Carl se neugodno iznenadi kad ispod kuće pronađe slijepog putnika, dječaka Russella...

Glasove u filmu Up iz 2009. godine posudili su Ed Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai, Bob Peterson... Scenaristi su Bob Peterson i redatelj Pete Docter.

Film je ostvario pet nominacija na 82. dodjeli Oscara, osvojio je dvije nagrade za najbolji animirani film i najbolju originalnu glazbu te je dobio brojne pohvale. Osim devet nominacija na 37. dodjeli nagrade Annie, ovaj je film osvojio i dvije nagrade (uključujući onu za režiju animiranog filma i najbolji animirani film). Na 67. dodijeli nagrade Zlatni globus osvojio je nagradu za najbolji animirani film i najbolju originalnu glazbu.

Među ostalim nominacijama su Critics' Choice Awards (osvojio je dvije) i četiri nominacije na dodjeli nagrada Britanske filmske akademije (osvojio je dvije). Nacionalni odbor za reviziju i Američki filmski institut proglasili su ga jednim od deset najboljih filmova 2009. godine te je osvojio nagradu za najbolji animirani film Nacionalnog odbora za reviziju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!