Nedodirljivi

16.12.2021.

09:25

Autor: HRT

Petak, 31. prosinca na Drugom

Petak, 31. prosinca na Drugom

Foto: Nedodirljivi / film

Francusku dramu s elementima humora, Nedodirljivi, emitiramo u petak, 31. prosinca, u 23 sata na Drugom.

video thumb

Pariz. Bogati aristokrat i intelektualac Philippe je kvadriplegičar i sa svojim tajnicom Magalie pokušava izabrati pogodnu osobu da mu bude njegovatelj. Među kandidate je banuo i neotesani Afrikanac Driss koji samo traži da mu Phillippe potpiše dokumente za socijalnu službu kao dokaz da je tražio posao. Phillippe ga iznenadi ponudom za posao. Probni rok je mjesec dana nakon kojeg Driss odlučuje hoće li ostati s njim ili otići. Driss prihvaća izazov, doseli se u palaču i iz temelja promijeni Philippeov život, kao i svima koji ga okružuju...

Ova sjajna, topla ljudska priča u kojoj se bez sustezanja od srca smijemo s hendikepiranom osobom temelji se na istinitoj priči. Philippe Pozzo di Borg i njegov francusko-alžirski njegovatelj Abdelu Sellou bili su tema dokumentarnog filma koji je poslužio kao temelj scenaristima i redateljima Olivieru Nakacheu i Ericu Toledanu za ovu dramu.

Glumačku ekipu ostvarenja LES INTOUCHABLES iz 2011. godine predvode François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot.

Od 36 nominacija film je osvojio 31 nagradu što kritike što publike, među ostalima Zlatni globus za najbolji strani film, Cesara za najbolju mušku ulogu (Omar Sy), Davida za najbolji europski film, itd.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!