15:00 / 09.02.2022.

Autor: HRT

Nestali

Ponedjeljak, 21. veljače na Prvom

Ponedjeljak, 21. veljače na Prvom

Foto: Nestali / serija

U ponedjeljak, 21. veljače, na Prvom u 21:05 prikazujemo treći nastavak druge sezone mini ratne serije Nestali. Radnja nove sezone četverodijelne serije zbiva se 1995. godine, u vrijeme održavanja vojno-redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni – jutro, 4. kolovoza 1995.

video thumb

Gradski je uspio dovući ranjenog Nervozu do osamljene kuće u kojoj zatiče Vozača kombija u pakiranju i natjera ga da im pomogne. Makro s Radinim ljudima također se zaustavi ispred kuće i poziva Vozača da im se što prije priključi u bivšoj unproforovoj bazi iz koje će uskoro krenuti put Bosne. 

Ponedjeljak, 21. veljače na Prvom

Ponedjeljak, 21. veljače na Prvom

Foto: Nestali / serija

Prka i Pape izviđaju bivšu unproforovu bazu pokušavajući doznati gdje Živadin drži Delona. Svjesni su da je akcija gotovo samoubilačka jer je odnos snaga nerazmjeran. Sikira i Snježana u šumi nabasaju na par Roma te ih slijede do napuštene zgrade u kanjonu rijeke. Romkinja otkriva da svi traže Snježanu, a ona se pita je li donijela dobru odluku kada je pošla sa Sikirom.

Čekajući vijesti o Snježani Živadin ispituje Delona o njegovom ratnom putu te obojica shvaćaju kako su često ratovali jedan protiv drugoga na različitim bojištima. Oficir VRS-a uspostavio je vezu s centralom i doznao da linije više ne postoje, pitanje je sata kada će stići Hrvatska vojska...

Ponedjeljak, 21. veljače na Prvom

Ponedjeljak, 21. veljače na Prvom

Foto: Nestali / serija

U seriji glume Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić, Vedran Živolić, Sandra Lončarić, Enes Vejzović, Mladen Čutura, Milivoj Beader, Tarik Filipović, Elvis Bošnjak, Nikša Butijer, Roko Sikavica, Mijo Kevo, Filip Radoš, Ivo Krešić, Stipe Radoja, Igor Kovač, Ksenija Pajić, Maro Martinović, Paško Vukasović, Ivan Ožegović i mnogi drugi. 

Redatelj serije je Kristijan Milić, autor i scenarist Joško Lokas, koscenarist Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Mirko Pivčević, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažer Veljko Segarić, autor glazbe Vedran Kasap, dizajner zvuka Ivan Zelić , a producenti su Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap. Urednica za HRT je Zinka Kiseljak.

Drugu sezonu serije Nestali pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Ponedjeljak, 21. veljače na Prvom

Ponedjeljak, 21. veljače na Prvom

Foto: Nestali / serija

Podsjetimo, prva sezona serije Nestali osvojila je Zlatni studio za najbolju tv seriju, a glumac Goran Navojec za ulogu vojnika Prke dobio je Večernjakovu ružu. I prva sezona serije dostupna je u videoteci naše multimedijske usluge HRTi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!