Nije lako biti pacijent

17.06.2021.

16:50

Autor: HRT

Petak, 2. srpnja na Drugom

Petak, 2. srpnja na Drugom

Foto: Nije lako biti pacijent / film

U petak, 2. srpnja na Drugom programu u 13:35 prikazujemo film Nije lako biti pacijent (Coup de coeur, 2014.). Komedija u kojoj slavni kardiokirurg i sam završi kao pacijent na kardiologiji, na kojoj će ga pamtiti kao najgoreg pacijenta kojega su imali.

Prof. Jean-Pierre Berthelot (P. Arditi) zvijezda je ne samo u medicinskim nego i u društvenim krugovima. Rastavljen je i živi sa svoje dvoje djece i domaćicom. Kad mu jednog dana pozli, odlazi u bolnicu u kojoj ga ne poznaju i nikome, pa ni djeci, ne kaže gdje je.

Već na šalteru otkrije kako je teško biti pacijent i čekati nekoliko sati na pregled s rednim brojem u ruci. Glavna sestra Yolande (F. Richard) posebno ga živcira kao i on nju. Kad mu ništa drugo ne prostaje, "priznaje" sestri i liječnici Nathalie Brac (M. Bunel) tko je u stvari, no one i ne trepnu na to otkriće, za njih je on samo pacijent. Da stvar bude gora, nalazi pokažu kako mora na operaciju...

U ovoj iznimno zabavnoj i duhovitoj komediji glumi slavni francuski glumac Pierre Arditi, a treba spomenuti i veterana francuskog filma i televizije, Henrija Guybeta.

Uloge tumače Pierre Arditi, Firmine Richard, Marie Bunel i Henri Guybet.

Scenarist je Chloée Marçais, režija Dominique Ladoge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!