Nijemi svjedok

19.05.2022.

16:32

Autor: HRT

Petak, 3. lipnja na Drugom

Petak, 3. lipnja na Drugom

Foto: Nijemi svjedok / 23. sezona serije

Od petka 3. lipnja na Drugom od 22:30 prikazujemo prve dvije epizode 23. sezone BBC-jeve kriminalističke serije Nijemi svjedok. Dr. Nikki Alexander i njezin tim iz Centra Lyell rješavaju pet novih uzbudljivih slučajeva. Najdugovječnija kriminalistička serija na svijetu i u svojoj 23. sezoni ne prestaje osvajati publiku i kritičare diljem svijeta.

Tijelo nađeno u betonskom stupu parkirališta, srušeni avion, znanstveno istraživanje koje je pošlo po zlu... Slučajevi koji završe u Centru Lyell rijetko su jednostavni. Kad se dokazi počnu gomilati, početne sumnje padaju u vodu pa Nikki i tim moraju uložiti gotovo nadljudske napore kako bi došli do istine.

Petak, 3. lipnja na Drugom

Petak, 3. lipnja na Drugom

Foto: Nijemi svjedok / 23. sezona serije

1. epizoda:

Privatni avion sruši se u šumi u okolici Londona. Među putnicima je i bivši američki veleposlanik Jonathan Kraft. Nikki s mjesta nesreće zove svog partnera Matta kako bi mu javila da njegov prijatelj i bivši kolega nije preživio nesreću. Matt očajnički traži odgovore. Kad Thomasa pozovu da istraži samoubojstvo uspješnog poslovnog čovjeka, na svoje iznenađenje otkriva da je povezano s padom zrakoplova. Je li riječ o koordiniranom napadu?

Petak, 3. lipnja na Drugom

Petak, 3. lipnja na Drugom

Foto: Nijemi svjedok / 23. sezona serija

2. epizoda:

Nikki i tim iz Centra Lyell i dalje istražuju pad zrakoplova. Isključuju eksploziju i kvar motora kao mogući uzrok nesreće. Počinju sumnjati u Rowana Colea, zvanog Deadhead, pilota koji je morao naći drugi prijevoz kad mu je let otkazan. Istraga kreće u drugome smjeru kada otkriju vezu s jezivim internetskim forumom. Nikkin partner Matt oplakuje smrt bliskog prijatelja, što izazove napetost među njima.

Naslovne uloge imaju Emilia Fox, David Caves, Richard Lintern, Liz Carr... Kriminalističku seriju SILENT WITNESS 23 odabrala je Martina Rajšek

Produkcija: BBC Studios  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!