Njemačka '89

11.06.2022.

12:58

Autor: HRT

Nedjelja, 26. lipnja na Drugom

Nedjelja, 26. lipnja na Drugom

Foto: Njemačka '89 / serija

U nedjelju, 26. lipnja na Drugom programu od 22:10 prikazujemo prvu i drugu epizodu treće sezone špijunske serije Njemačka '89.  Nakon što 9. studenog 1989. sruše Berlinski zid, superšpijun Martin Rauch upleće se u tu priču i mora snositi posljedice. Mirna je revolucija naglavačke okrenula njegov svijet. On i njegovi kolege iz HVA ne mogu se oporaviti od šoka. Njihova je vlada propala, organizaciju je zahvatio kaos, a budućnost im je neizvjesna. Koje bi poteze trebali povući? Pridružiti se Velikom bratu u KGB-u? Otići na Zapad i raditi za neprijateljsku agenciju? Iskoristiti međunarodne kontakte i početi novu karijeru? Ili pobjeći u raj s gomilom skrivenog zlata? Naši se junaci moraju iznova odrediti u vrlom, novom svijetu.

Nedjelja, 26. lipnja na Drugom

Nedjelja, 26. lipnja na Drugom

Foto: Njemačka '89 / serija

1. epizoda: Martinova je zadaća spriječiti daljnje liberalne reforme u Volkskammeru. Kada se otme kontroli, njegova misija izazove efekt snježne lavine te rezultira padom Zida. Martin igrom sudbine upoznaje Nicole, Maxovu učiteljicu. Lenora se radikalizirala u zatvoru. HVA ne zna kako reagirati.

Nedjelja, 26. lipnja na Drugom

Nedjelja, 26. lipnja na Drugom

Foto: Njemačka '89 / serija

2. epizoda: Martinu pristupaju međunarodne agencije i sve mu nude iste opcije: mogu ga uhititi, može raditi za njih ili ga mogu ubiti. Dobio je zadatak da se ubaci u sumnjivu zapadnonjemačku terorističku skupinu. Rose posjećuje Lenoru u zatvoru. Schweppenstette nevoljko prihvaća misiju u Frankfurtu.

Autori Anna Winger, Jörg Winger.

U naslovnim ulogama igraju Jonas Nay (Martin Rauch), Sonja Gerhardt (Annett Schneider), Maria Schrader (Lenora Rauch), Florence Kasumba (Rose Seithathi), Sylvester Groth (Walter Schweppenstette), Uwe Preuss (Markus Fuchs), Lavinia Wilson (Brigitte Winkelmann).

Režiju potpisuju Florian Cossen i Arne Feldhusen, a odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!