Noć knjige: Sanjaju li roboti električne knjige?

17.04.2023.

12:06

Autor: HRT

Noć knjige

Noć knjige

Foto: promo / promo

U povodu projekta Noć knjige, razgovor o trima temama s gostima - Vanjom Štalec, Mišom Nejašmićem, Janom Šnajder i Karolinom Zlatar Radigović - vodi Jadranka Ivaniš Yaya

Vanja Štalec i Mišo Nejašmić komentiraju rezultate ovogodišnjeg istraživanja navika čitanja, podatke iz prakse i koja je uloga same manifestacije u osvješćivanju važnosti te kreiranju politika prema knjizi, uz kratko predstavljanje humanitarne akcije.

Drugi razgovor je s Janom Šnajderom na temu strojnog učenja, napretku sustava UI, posebno na području jezika i teksta, važnosti obrazovanja i pozicija knjige u tom kontekstu.

Zadnji dio emisije realiziran je s Karolinom Zlatar Radigović, direktoricom Knjižnice za slijepe i slabovidne, o fenomenu čitanja u populaciji slijepih i slabovidnih te važnosti tehnologije i UI u pomoći pri svladavanju prepreka i pristupu knjigama i tekstualnim materijalima slijepima i slabovidnima.

Emisija Noć knjige: Sanjaju li roboti električne knjige? na rasporedu je u nedjelju, 23. travnja, u 21:30 na Trećem

Urednica emisije je Snježana Samac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!