15:59 / 21.01.2022.

Autor: HRT

Noć muzeja, posebna emisija

Posebna emisija - petak, 28. siječnja na Prvom

Posebna emisija - petak, 28. siječnja na Prvom

Foto: Noć muzeja 2022. / promo

Hrvatska radiotelevizija prigodnom specijalnom emisijom, koja je na rasporedu u petak, 28. siječnja, u 21:05 na Prvom programu i multimedijskoj usluzi HRTi, uživo obilježava 17. Noć muzeja.

Tematski se naslovom ''između stvarnog i digitalnog'' manifestacija nadovezuje na proteklu godinu, kada se većina programa održavala putem digitalnih platformi i društvenih mreža, no ove godine neki muzeji ipak će uživo otvoriti svoja vrata i posjetiteljima ponuditi atraktivne sadržaje, a HRT će sve to prenijeti u domove svojih vjernih gledatelja i ljubitelja kulturnih sadržaja u nas.

Iz hrvatskih muzeja javljaju se reporterke Odjela kultura HTV-a te reporteri/ke iz HRT-ovih centara i dopisništava, a analiziramo i najveće infrastrukturne muzejske projekte u obnovi, kao i situaciju vezanu za obnovu u Sisku.

video thumb

Zavirit ćemo i na svjetsku muzeološku scenu, a tragom MDC-ova istraživanja bavimo se i problematikom čuvaonica i sigurnosnih uvjeta u kojima rade hrvatski muzeji.

Kroz 60 minuta muzejske noći vodi nas simpatičan voditeljski dvojac: Anja Cerar, reporterka IMS-ove redakcije Kultura te Dražen Ilinčić, najpoznatije lice Odjela kultura.

- Drago mi je da dva zlokobna pojma koja počinju slovom P (pandemija i potresi) nisu uspjeli ugroziti popularnu "Noć muzeja". Neki kulturni projekti jednostavno se 'prime', te dožive uspjeh, a to se upravo dogodilo s "Noći muzeja". Također, čestu tvrdnju da Hrvati ne mare baš za kulturu svakoga siječnja demantira upravo "Noć muzeja", izjavio je tom prigodom Dražen Ilinčić.

- Uživam raditi sa sjajnim i iskusnim timom na emisiji koja će gledateljima predočiti koliko široko i zanimljivo muzejsko iskustvo može biti. Sigurna sam da ćemo motivirati ljude da posjećuju muzeje i nakon ove noći! Njihovi djelatnici doista ulažu goleme napore da održe kvalitetu u ovim kriznim vremenima - i u tome uspijevaju. A podrška publike potrebnija im je no ikad, rekla nam je pak Anja Cerar.

Urednica emisije i izravnog prijenosa je Maja Njirjak, redateljica Mirena Stijačić, a producent Tihomir Štivičić.

Podsjetimo, posebnu emisiju možete pratiti i preko platforme HRTi u čijoj videoteci se nalaze i one iz prethodnih godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!