Noćni brodovi

06.02.2023.

08:00

Autor: HRT

Četvrtak, 16. veljače na Drugom

Četvrtak, 16. veljače na Drugom

Foto: Noćni brodovi / film

Zadnja je jednaka kao prva, neočekivana, začuđujuća i nespretna. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj. O romansi koju nitko nije očekivao i nikada se ne bi dogodila da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć. Pobjegli su iz staračkog doma. I život će odjednom postati drukčiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenuti u posljednju avanturu. Nisu spavali tri dana i tri noći, a iz daljine se čuje grmljavina... 

Galerija
Četvrtak, 16. veljače na Drugom  , Foto: Noćni brodovi  	/film
Četvrtak, 16. veljače na Drugom   , Foto: Noćni brodovi  	/film

Sadržaj je to nagrađivane drame Noćni brodovi Igora Mirkovića iz 2012. godine. U filmu koji prikazujemo u četvrtak, 16. veljače, u 21:15 na Drugom glume Ana Karić (Helena), Radko Polič (Jakov), Lana Barić (Anja), Renata Ulmanski (Olgica), Bogdan Diklić (Marko), Tonka (Marija Geml), Stanka Pavuna (Mira), Jadranka Đokić (Frizerka), Pero Kvrgić (General), Zvonimir Torjanac (Vlado). 

Četvrtak, 16. veljače na Drugom

Četvrtak, 16. veljače na Drugom

Foto: Noćni brodovi / film

Uz redatelja Igora Mirkovića scenarist je i Elvis Bošnjak. Snimatelj je Silvestar Kolbas, a montažerka Ivana Fumić. Scenografkinja je Željka Burić, a glazbu potpisuje Tamara Obrovac. Producentice su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop, koproducenti Ida Weiss, Biljana Prvanović, Srđan Dragojević i Josip Popovac, a izvršni producent Petar Milić

video thumb

Film je nastao u produkciji Studio dima i koprodukciji Bela Filma, Deliriuma, Hrvatske radiotelevizije i Radiotelevizije Slovenije.

Urednica je Maja Gregl.  

NAGRADE:

Najbolji film, nagrada u kategoriji Celebrating Age, Međunarodni filmski festival Mumbai, Indija 2012.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu Ani Karić - SEE a Paris, Festival filmova Jugoistočne Europe, Francuska 2013.

Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu - Ana Karić, Pula Film Festival 2012.

Posebno priznanje za igrani film - Međunarodni filmski festival San Pedro, SAD, 2012.

Nagrada Stablo ljubavi - Ana Karić i Radko Polič, Dani filma Mostar, BiH 2012.  

Četvrtak, 16. veljače na Drugom

Četvrtak, 16. veljače na Drugom

Foto: Noćni brodovi / film

Film je dostupan i u videoteci multimedijske usluge HRTi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!