14:36 / 30.01.2022.

Autor: HRT

Nogomet: Trenuci koje pamtimo

Srijeda, 9. veljače na Drugom

Srijeda, 9. veljače na Drugom

Foto: Nogomet: Trenuci koje pamtimo / dokumentarna serija

U četiri kratka tjedna u ljeto 1990. godine engleski se nogomet preobrazio. Nakon mračnih godina huliganstva i tragedije, engleskom je nogometu udahnut novi život nakon nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, a ljubav prema nogometu je obnovljena.  Dokumentarna serija Nogomet: Trenuci koje pamtimo kroz pet nastavak donosi priču o tom Svjetskom prvenstvu. Prva epizoda na rasporedu je u srijedu 9. veljača u 20:05 na Drugom. 

Srijeda, 9. veljače na Drugom

Srijeda, 9. veljače na Drugom

Foto: Nogomet: Trenuci koje pamtimo / dokumentarna serija

Gazzine suze, golovi Garyja Linekera i napeto izvođenje kaznenih udaraca pridonijeli su nogometnoj priči koja je sve više obuzimala naciju. S druge strane, Talijani su imali svoju nadolazeću zvijezdu, Tota Schillacija, koji će osvojiti Zlatnu kopačku, kao najbolji strijelac turnira. A Kamerun je postao svjetska senzacija pobijedivši bivšeg prvaka Argentinu i odigravši neizvjesnu i dramatičnu četvrtfinalnu utakmicu protiv Engleske.

video thumb

Ovo je priča o jednom od najboljih Svjetskih prvenstava koju upoznajemo kroz oči Garyja Linekera, Terryja Butchera, Paula Parkera, Chrisa Waddlea, Johna Barnesa, Tota Schillacia, Rogera Mille i Lothara Matthäusa

Produkcija: Goalhanger Films za History

Dokumentarnu seriju originalnog naslova Football's Greatest Moments odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!