12:18 / 13.04.2021.

Autor: HRT

Normalan život

Petkom na Prvom

Petkom na Prvom

Foto: Normalan život / HRT

Ovotjedna emisija Normalan život, koja slijedi u petak 16. travnja na Prvom u 14:05, posvećena je sjajnim odgajateljima, profesorima koji s iznimnom empatijom i stručnosti potiču djecu s teškoćama na aktivizam u okviru njihovih mogućnosti. To je vrlo važno za njihovo psihofizičko zdravlje, osjećaj integracije i pripadnosti svojim vršnjacima i cijeloj zajednici u kojoj žive.

Imamo nekoliko reportaža koje o tomu svjedoče, zagrebački srednjoškolci u projektima ekologije i elektronike te rehabilitacija kroz art terapiju.

Gosti su: Kristina Škaler, prof. iz Strojarske tehničke škole "Faust Vrančić" Zagreb (dobitnica "Nagrade Ivan Filipović" Ministarstva znanosti i obrazovanja) i prof. dr. sc. Smiljana Zrilić, profesorica pedagogije sa Sveučilišta u Zadru, autorica slikovnica i knjiga posvećenih djeci s teškoćama u razvoju.

Urednica i voditeljica emisije je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!