12:08 / 10.05.2021.

Autor: HRT

Normalan život

Petak, 14. svibnja na Prvom

Petak, 14. svibnja na Prvom

Foto: Normalan život / HRT

U petak, 14. svibnja na Prvom programu u 14:05 prikazujemo novo izdanje emisije Normalan život. Mirjana Jakovčev iz Slavonskog Broda i Ozren Catela iz Pule voditelji su Saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a emisiju posvećujemo Nacionalnom danu osoba s intelektualnimteškoćama koji se obilježava 16. svibnja. 

Gosti će govoriti o iskustvima svojih članova i njihovih obitelji u vrijeme COVID-a i potresa, o europskim projektima s kojima nastoje osigurati kontinuitet rada brojnih projekata koji su bitna nadopuna sustavu koji je vrlo često nedostatan ili neučinkovit, pa su roditelji prisiljeni snalaziti se sami, zatim o radnim grupama, akcijskim planovima, strategijama koje su u izradi i trebale bi biti u funkciji pomoći udrugama civilnog društva.

 No, što je s infrastrukturom (financijskom pomoći) koja je temelj za sigurnost i unapređenje njihova djelovanja?

Vidjet ćemo i reportaže o aktivnostima različitih udruga osoba s intelektualnim teškoćama i izložbu fotografija osoba s Downovim sindromom (koja zbog COVID-a nije održana) čiji je autor Robert Gojević iz Zagreba.


Urednica i voditeljica je  Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!