09:51 / 22.03.2022.

Autor: HRT

Normalan život

Ana Tomašković

Ana Tomašković

Foto: Normalan život / HRT

Novo izdanje emisije Normalan život ne propustite u petak, 25. ožujka, u 14 sati na Prvom programu HTV-a. Gošće emisije su Marinka Bakula Anđelić i Mira Pekeč Knežević.

Marinka Bakula Anđelić zamjenica je pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, ovogodišnja dobitnica Nagrade struke za svoju dugogodišnju posvećenost potrebitima na različitim poslovima socijalnog radnika, sa dignitetom struke,  nagradu dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Mira Pekeč - Knežević,
zamjenica je Pravobranitelijce za osobe s invaliditetom RH, također socijalna radnica 40. godina, zaslužna za unapređenje kvalitete življenja osoba s invaliditetom.

Pogledajte i reportažu iz Labina, o Udruzi Krilo Labina i njezinoj osnivačici Vesni Ferluga - Antić, koja je osnovala i istoimeni Antikvarijat, te dobila državnu nagradu za djelovanje, kao jedini Antikvarijat u Istri, čija je svrha, pomoć osobama s najtežim invaliditetom, osobama s intelektualnim teškoćama.

Slijedi intervju s mr. sc. Jadrankom Luketa koja poručuje svim ženama, ne samo onima s invaliditetom, zašto ne odustati od sebe i izboriti se za "život", a ne "životarenje, očekujući tuđu pomoć".

Urednica i voditeljica je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!