Normalan život

17.05.2022.

10:27

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: HTV / HRT

Emisiju Normalan život, koju emitiramo u petak, 20. svibnja, u 14:10 na Prvom, posvećujemo Nacionalnom danu osoba s intelektualnim teškoćama, koji je prije pet godina izglasan u Saboru RH. 

Nakon tri mandata u vodstvu Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama (mandat traje četiri godine) Mirjanu Jakovčev zamjenjuje njezin dosadašnji dopredsjednik, Ozren Catela iz Istre. Oboje su gosti emisije, a govorit će o novim životnim izazovima za osobe s intelektualnim teškoćama, posebno o tome "što će biti s njima kada roditelja više ne bude", jer sustavnog rješenja, niti koordinacije u sustavu za rješavanje ovog problema, nema.

Prikazat ćemo i reportažu iz Orahovice o udruzi Jaglac i njihovoj 20. obljetnici te njihovom slavlju na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Budući da su cijeli tjedan osobe s intelektualnim teškoćama diljem Hrvatske organizirale i sportske susrete, tijekom emisije na ekranu će se izmjenjivati njihove fotografije. 

Urednica i voditeljica je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!