Normalan život

27.11.2022.

Zadnja izmjena 15:20

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: Matko Švarc / HRT

Normalan život tjedna je emisija o obitelji i životu osoba s invalidnošću te njihovim mogućnostima i pravima. Promiče ljudska prava, senzibilizira i potiče javnost na djelovanje za opće dobro. Emisiju koju uređuje i vodi Ana Tomašković emitiramo petkom na Prvom programu u 13:15.   

U emisiji 2. prosinca gosti su pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak i Martin Krešimir Butković, književnik, novinar, pokretač brojnih humanitarnih akcija, govoriti će o životu osoba s invaliditetom na Rabu i u Zagrebu, te mnogobrojnim barijerama s kojima se susreću.

Bit će riječi i o pripremi novih zakonskih rješenja za kvalitetnije, sigurnije i humanije življenje osoba s invaliditetom, ponajprije o pravu na osobnog asistenta, o licencama za asistente, o vještačenjima invalidnosti, brojnim arhitektonskim barijerama, pravima osoba s intelektualnim teškoćama i drugo.

Prikazat ćemo dvije reportaže, i to iz Varaždina o osobama s distrofijom mišića te video o inkluziji iz Ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom.  

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!