Normalan život

22.11.2022.

10:19

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: HTV / HRT

Normalan život tjedna je emisija o obitelji i životu osoba s invalidnošću te njihovim mogućnostima i pravima. Promiče ljudska prava, senzibilizira i potiče javnost na djelovanje za opće dobro. Emisiju koju uređuje i vodi Ana Tomašković emitiramo petkom na Prvom programu u 13:15.   

U novom izdanju 25. studenoga:

Međunarodnim projektom "Pjesničkom riječju stop nasilju nad ženama" od 2014. godine na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 25. studenoga, nastoji se pridonijeti prevenciji nasilja i senzibilizaciji javnosti prema žrtvama. Istodobno, u više od 50 gradova u cijeloj regiji na taj se dan organiziraju pjesnički susreti na kojima se kroz stihove pričaju iskustva o nasilju i osjećaju bespomoćnosti, čak i u vlastitoj obitelji.

Ove ćemo godine u emisiji Normalan život svjedočiti o nasilju nad ženama s invaliditetom, koje radi stigmatizacije jedino kroz stihove govore o iskustvima nasilja od najranije dobi.

Gošće su: Lidija Puđak, osnivačica projekta Pjesničkom riječju stop nasilju nad ženama, Ljiljana Lipovac, osoba s tjelesnim invaliditetom i suradnica na projektu te Katica Tomek, osoba s tjelesnim invaliditetom i pjesnikinja.    

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj videoteci se nalaze emitirana izdanja.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!