Normalan život

25.01.2022.

12:15

Autor: HRT

Ana Tomašković

Ana Tomašković

Foto: Normalan život / HRT

Ovoga petka, 28. siječnja, u emisiji koju prikazujemo u 14 sati na Prvom programu, gostuju predstavnici udruga s tjelesnim invaliditetom Bojan Hajdin i Ana Sršen, iz ZOSI- ja Jasenka Sučec i iz Ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević

Govorit ćemo o zahtjevima osoba s tjelesnim invaliditetom za prilagodbom uvjeta rada i nabavi invalidskih pomagala te dugotrajnom čekanju za vještačenje stupnja invaliditeta (za amputaciju udova često se dijagnosticira različit stupanj invalidnosti). Razgovarat će i o tome zašto se svakih pet godina mora dokazivati da su slijepe osobe i dalje slijepe, da onima bez nogu nisu narasle nove, da osobe s cerebralnom paralizom i dalje imaju cerebralnu paralizu, distrofiju, rođeni gluhi i dalje su gluhi. Usto i zašto sva djeca nemaju tijekom školovanja iste uvjete itd.

Urednica i voditeljica je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!