Normalan život

18.01.2023.

09:57

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: Matko Švarc / HRT

Normalan život tjedna je emisija o obitelji i životu osoba s invalidnošću te njihovim mogućnostima i pravima. Promiče ljudska prava, senzibilizira i potiče javnost na djelovanje za opće dobro. Emisiju koju uređuje i vodi Ana Tomašković emitiramo petkom na Prvom programu u 13:15.   

Tema emisije 20. siječnja je osobe s invaliditetom i depresija, a gošće su mlade žene koje svjedoče svoj optimizam i životne uspjehe, unatoč zdravstvenim i vrlo često, obiteljskim poteškoćama, stigmatizaciji i izolaciji društva. Obje su svjesne da se za bolji životni status moraju potruditi najprije same, a onda, ne odustajući od obrazovanja, uključiti se u tržišnu i životnu utakmicu.

Leonida Kifer, iz Daruvara, pohađa drugi fakultet - izvanredni diplomski studij Upravljanje odnosima s javnošću na Veleučilištu Edward Bernays, a zaposlena je u Quahwi kao administratorica. Anita Blažinović, iz Sesveta, zaposlena je na IN portalu, samohrana je majka tinejdžerice.

Također, u emisiji imamo reportažu o zboru laringektomiranih osoba Optimisti, koji su nedavno dobili posebno priznanje od Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u povodu 105. obljetnice fakulteta, te reportažu o nastupu osoba s invaliditetom na 4. Upset Art Festivalu - Festivalu umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!