Normalan život

23.01.2023.

13:29

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: Matko Švarc / HRT

Normalan život tjedna je emisija o obitelji i životu osoba s invalidnošću te njihovim mogućnostima i pravima. Promiče ljudska prava, senzibilizira i potiče javnost na djelovanje za opće dobro. Emisiju koju uređuje i vodi Ana Tomašković emitiramo petkom na Prvom programu u 13:15.   

U emisiji 27. siječnja bit će riječi o životu i školovanju djece s područja pogođenog potresom, s posebnim naglaskom na obitelji djece s teškoćama u razvoju, kao i sve više siromašne djece, neprimjerenim uvjetima dugotrajnog stanovanja u kontejnerima, sve izraženijim psihološkim dijagnozama i nedostatku stručnjaka u školama u Petrinji i Glini.

Gosti su: Josipa Klarić, pedagoginja u Srednjoj školi Glina, te stručni suradnik i u OŠ Glina, Leon Baković, učenik 8. razreda OŠ Glina (volonter u Crvenom križu te u osobnoj pomoći djeci s teškoćama), Leon Bukovac, učenik 8. razreda OŠ Glina (volonter tijekom potresa i nakon njega, pomaže obiteljima te u školi oko svih potreba za nastavak normalnog života, pomaže najpotrebitijim učenicima), Michaela Grmuša Muža, edukacijski rehabilitator, stručni suradnik u OŠ Glina.

Gosti će govoriti o zajedništvu (škola, obitelj, volonteri i zajednica) u najtežim trenucima i međusobnoj pomoći, ali i o tome kako im je sve teže organizirati normalan život, pogotovo obiteljima koje svoju djecu s teškoćama moraju voziti u Zagreb, a nemaju novac ni za osnovne egzistencijalne potrebe. 

Za kraj reportaža iz Jaske o liftu koji je izgrađen donatorskim sredstvima.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!