Normalan život

31.01.2023.

13:03

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: Matko Švarc / HRT

Normalan život tjedna je emisija o obitelji i životu osoba s invalidnošću te njihovim mogućnostima i pravima. Promiče ljudska prava, senzibilizira i potiče javnost na djelovanje za opće dobro. Emisiju koju uređuje i vodi Ana Tomašković emitiramo petkom na Prvom programu u 13:20.  

Invaliditet kao posljedica moždanog udara tema je emisije Normalan život, u petak 3. veljače, u mjesecu u kojem se provodi javna kampanja "Dan crvenih haljina" HZZO-a. 

Gosti su: mr. Ilija Gajski, autor knjige Labirintom života nakon moždanog udara, zatim prof. Đudita Franko, pacijentica sa Sušaka te prof. dr. sc. Vladimira Vuletić, dr. med., specijalistica neurologije, predstojnica Klinike za neurologiju KBC Rijeka. 

Govorit ćemo o posljedicama moždanog udara, o poteškoćama cijele obitelji radi ostvarivanja svih prava u liječenju, rehabilitaciji te statusu "invaliditeta", o nedostatku fizijatara i ostalih stručnjaka, o nepostojanju sustava da se pravodobno pomogne ne samo bolesniku s moždanim udarom nego i njegovoj obitelji. Saznat ćemo i o simptomima koje često zanemarujemo, a koji najavljuju mogućnost moždanog udara, te o pregledima i dijagnostici moždanog udara.

Urednica i voditeljica je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!