Normalan život

07.03.2023.

10:26

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: Matko Švarc / HRT

Normalan život tjedna je emisija o obitelji i životu osoba s invalidnošću te njihovim mogućnostima i pravima. Promiče ljudska prava, senzibilizira i potiče javnost na djelovanje za opće dobro. Emisiju koju uređuje i vodi Ana Tomašković emitiramo petkom na Prvom programu u 13:15.

U emisiji 10. ožujka gostuju mr. Jadranka Luketa i Ivana Kalogjera. One su dobitnice međunarodnog priznanja za svoj rad, koje dodjeljuje Mreža hrvatskih žena iz cijelog svijeta i gošće su emisije, kao i Caroline Spivak, osnivačica projekta Mreže hrvatskih žena. Ovogodišnje dobitnice su iz deset zemalja, a nagrade se dodjeljuju na Međunarodni dan žena.

Mr. Jadranka Luketa, osnivačica udruge Bingo pčelarenja, epiterapeut, suradnica i predavačica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, surađuje s osnovnoškolcima u Primoštenu i promovira značaj ekološkog pčelarenja u odnosu na konvencionalno.

Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same (najpoznatiji projekt "Ideš s nama - nisi sama", socijalna usluga prijevoza taksijem na kemoterapiju), koja na različite načine pomaže u svakodnevici oboljelih žena.

U emisiji će također biti riječi o Luci Cetinić, umirovljenici s cerebralnom paralizom iz Splita, koja je objavila knjigu "Svjetlana", zatim o tinejdžerici Magdaleni Canjuga koja je osvojila nagradu Ponos Hrvatske te zlatnu medalju u brzom hodanju na Olimpijskim igrama djece koja su pobijedila malignu bolest.

Urednica i voditeljica je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!