Normalan život

25.02.2022.

13:06

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: HTV / HRT

Novo izdanje emisije Normalan život ne propustite u petak, 4. ožujka u 14:05 na Prvom programu HTV-a. U povodu Dana logopedije 6. ožujka u emisiji gostuje mr. Katarina Dokoza, ravnateljica SUVAG-a, Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora u Zagrebu.

Govoriti ćemo o prevenciji teškoća sluha i govora, o odgovornosti obitelji da dijete ne bude previše uz ekrane (mobitel, televizija, igrice), potrebi spavanja, uređenog dana sa vremenom za zajedničko vrijeme uz igru s obitelji, slikovnice, pjevanje. Govorit ćemo i o poticanju pravilnog izgovora, o tome kako prepoznati da nešto nije u redu sa sluhom ili govorom, kako se prepoznaje "zanemareno dijete", što je zakonska obveza roditelja u vezi predškole, kako i kada se javiti logopedu i drugim temama.

Također ćemo govoriti o iznimnoj potrebi stručnjaka logopeda i dugotrajnom čekanju potrebite djece i odraslih na dijagnostiku i rehabilitaciju.

Prikazat ćemo i  reportažu o teškoći disleksije, sa mladom Anjom Korda, srednjoškolkom iz Vodica, koja je o toj teškoći objavila knjigu, a promovirala je u tamošnjoj knjižnici u rujnu prošle godine, a nastavlja sa senzibilizacijom javnosti o tomu, na svom Blogu posvećenom Disleksiji.

Urednica i voditeljica je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!