12:02 / 02.11.2021.

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Nova sezona HRT-ove domaće igrano-dokumentarne serije za djecu Najbolji dan

Od subote, 6. studenoga na Drugom

Od subote, 6. studenoga na Drugom

Foto: Najbolji dan / HRT

Program za djecu i mlade Hrvatske televizije pripremio je sedam novih epizoda serije Najbolji dan. Najmlađi gledatelji moći će ih pratiti od subote, 6. studenoga, na Drugom programu (HRT-HTV2) u sklopu popularnoga Juhuhua.

video thumb

I u ovoj sezoni ekipa emisije ostala je vjerna formatu koji povezuje dokumentarni sadržaj i igranu formu. Sedam istinitih priča sedmero stvarnih junaka koji u društvu zamišljenog prijatelja DigiDigija kreću u izazove novih i nepoznatih situacija. Svaka pojedina epizoda podcrtava jedinstvenost svakog djeteta i njegovu želju za stjecanjem novih iskustava, a DigiDigi je tu da im pruži potporu u trenutku kada se odluče suočiti s vlastitim strahom.

Već znamo da DigiDigi nije tipičan superjunak. Velik i nespretan, pretjerano znatiželjan, voli zapjevati, želi probati sve i odmah, no upravo zato iz epizode u epizodu uvijek uspijeva nasmijati djecu.

Ove godine DigiDigi je često štucao, jer ga je dozivalo puno djevojčica i dječaka. Ali njegovo je srce sedam puta zakucalo jače no inače. Prvo je krenuo put Banovine gdje žive Barbara, Laura, Milana i Dragana. Na Čiovu ga je dočekala Luci, a u Cerniku Luna. Pomogao je Jakovu da pomiluje psa, a Niki da s bicikla skine pomoćne kotače.

Nakon DigiDigijevog zagrljaja crvenokosi Matija hrabro se spustio niz stepenice. Upravo s pričom o Matiji i njegovoj seki Dorotei započinje nova sezona. Matija i Dorotea osvojili su DigiDigijevo srce, ali i srca čitave ekipe Najboljeg dana.

I ovu sezonu Najboljeg dana realizirala je ista ekipa na čijem je čelu redatelj Jakov Nola koji je izrazito senzibiliziran i empatičan prema djeci koja ga prihvaćaju i uživaju u snimanju, pa na ekrane stiže sedam iskrenih, nježnih i zabavnih epizoda. HRT seriju radi u suradnji s Unicef-om i u proces realizacije emisije uključena je dječja psihologinja Sena Puhovski.

Ekipa Najboljeg dana:

DigiDigi: Jelena Miholjević ( glas), Ivana Topolaovac i Magdalena Bugarin.

Scenaristi su Marjan Alčevski i Jasna Nanut, redatelj je Jakov Nola, pomoćnik redatelja Andrija Tomić, a skladatelj Srđan Gulić. Snimatelji su Marko Jerbić, Mak Vejzović, Tomislav Trumbetaš i Darko Mardešić, montažer Igor Roksandić, a scenograf i dizajner Dragutin Broz.

Kostimografkinja je Vesna Čiček, koreografkinja Marija Mrđenović Minarik, lutku su kreirale Petra Klepac i Mirjana Vodopija, a animacije je izradio Tomislav Krajcer.

Urednica je Ida Tomić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!