Oblik vode

28.11.2022.

08:35

Autor: HRT

Petak, 9. prosinca na Prvom

Petak, 9. prosinca na Prvom

Foto: Oblik vode / film

Film "Oblik vode" ne propustite na Prvom programu u 21:10, u petak, 9. prosinca. Hvaljen je zbog izvedbe glumaca, scenarija, režije, fotografije, scenografije i glazbe, a mnogi su ga proglašavali najboljim Del Torovim filmom nakon "Panovog labirinta". 

video thumb

U tajnom istraživačkom centru 1960-ih usamljena čistačica upušta se u neobičnu vezu s amfibijskim stvorenjem koje ondje drže u zatočeništvu...

Film je na 74. Venecijanskom filmskom festivalu, na kojem je i premijerno prikazan, osvojio Zlatnog lava za najbolji film. Osvojio je još brojne nagrade i nominacije uključujući i trinaest nominacija na 90. dodjeli nagrade Oscar, gdje je osvojio nagrade za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolju scenografiju i najbolju glazbu.

Na 75. dodjeli nagrade Zlatni globus nominiran je u sedam kategorija, a osvojio je nagrade za najboljeg redatelja i najbolju originalnu glazbu. Na 71. dodjeli nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti nominiran je u dvanaest kategorija, a osvojio nagrade u tri, uključujući i onu za najboljeg redatelja.

Na 23. dodjeli Nagrada po izboru kritičara (BFCA) nominiran je u četrnaest kategorija, a osvojio je nagrade u četiri. Američki filmski institut izabrao ga je za jednog od deset najboljih u 2017. godini.

Petak, 9. prosinca na Prvom

Petak, 9. prosinca na Prvom

Foto: Oblik vode / film

Glumačku postavu čine Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer.

Scenarij Guillermo del Toro, Vanessa Taylor, režija Guillermo del Toro.

Petak, 9. prosinca na Prvom

Petak, 9. prosinca na Prvom

Foto: Oblik vode / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!