Od Dubrovnika do Goe

26.01.2022.

09:19

Autor: HRT

Srijeda, 2. veljače na Prvom

Srijeda, 2. veljače na Prvom

Foto: Od Dubrovnika do Goe / dokumentarni film

Dokumentarni film Dragana Nikolića, Od Dubrovnika do Goe, na rasporedu je u srijedu, 2. veljače, u 21.05 na Prvom programu.

video thumb

Kako je otkrivena crkva svetoga Vlaha u indijskoj Goi, kako je u Dubrovniku pokrenuta akcija za pomoć u njezinoj obnovi? Kako su stari Dubrovčani stigli do Indije i jesu li bili ondje i prije kolonizatora Portugalaca? Koliko je pisanih tragova o intenzivnim vezama dubrovačkih trgovaca i pomoraca s Indijom i što o tome zna hrvatska znanost?

Galerija
Srijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni film
Srijeda, 2. veljače na Prvom  , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni film

Katolici u Gandaulimu slave svoga sveca isti dan kad i Dubrovčani, ima li razlike između dubrovačkog i goanskog svetoga Vlaha i same procesije? Je li zvono crkve u selu Gandaulimu napravljeno u Dubrovniku?

Galerija
Srijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni film
Srijeda, 2. veljače na Prvom, Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni film

Kada su Goanci saznali za svoju dubrovačku prošlost i za Hrvatsku? Mogu li Stara Goa i Dubrovnik, dvije prestižne UNESCO-ve adrese, postati most kulturnog povezivanja Indije i Hrvatske? Zašto su Staru Gou nekad zvali Rimom istoka? Kako danas žive katolici u Goi?

Što Dubrovčanima znači sveti Vlaho?

Galerija
Srijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni film
Srijeda, 2. veljače na Prvom  , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom  , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom  , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni film

Autor dokumentarnog filma je Dragan Nikolić. Snimatelj je Maroje Žanetić, a montažer Dubravko Prugovečki.

Osim na Prvom programu, film možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Galerija
Srijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni film
Srijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom, Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom  , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni filmSrijeda, 2. veljače na Prvom  , Foto: Od Dubrovnika do Goe/dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!