Od Lećevice do Santiaga de Compostele

11:06 / 23.12.2020.

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

-

-

Foto: - / -

Priča je to o poznatom poduzetniku Ivanu Kapetanoviću koji je pješačio gotovo 3000 kilometara te za 82 dana, od rodnih Kapetanovića, u općini Lećevica kod Splita, stigao do španjolskog grada Santiaga de Compostele.
25. prosinca na HRT - HTV 4 u 20:05 Dokumentarni film scenarista i redatelja Stipe Božića Od Lećevice do Santiaga de Compostele.

Priča je to o poznatom poduzetniku Ivanu Kapetanoviću koji je pješačio gotovo 3000 kilometara te za 82 dana, od rodnih Kapetanovića, u općini Lećevica kod Splita, stigao do španjolskog grada Santiaga de Compostele. Hodočašće Camino de Santiago ima tradiciju dulju od tisuću godina. Prema legendi, nakon smrti apostola Jakova učenici su njegovo tijelo poslali brodom iz Jeruzalema u sjevernu Španjolsku, ali je oluja potopila brod prije nego što je on dospio do cilja.

Više od 200.000 ljudi godišnje pješači stazama prema Santiagu. Camino postaje poznat najviše zahvaljujući brojnim putopisima u tisku i na internetu, a posebno nakon prikazivanja filma PUT u kojem poznati glumac Martin Sheen igra ulogu hodočasnika na Caminu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!