Ogorčenje - zlostavljanje na internetu

16.08.2022.

17:11

Autor: HRT

Srijeda, 17. kolovoza na Drugom

Srijeda, 17. kolovoza na Drugom

Foto: Ogorčenje - zlostavljanje na internetu / dokumentarni film

UEFA je pokrenula kampanju za borbu protiv online zlostavljanja u nogometu kroz podizanje svijesti, obrazovanje i praćenje. Kampanja naglašava razorne učinke online zlostavljanja usmjerenog na nogometaše, trenere i dužnosnike na različitim platformama društvenih medija. U sklopu ove kampanje objavljen je 12-minutni kratki dokumentarac koji možete pogledati u srijedu, 17. kolovoza na Drugom programu u 19:35.

Nadovezujući se na uspjeh originalnog dokumentarca "Ogorčeni" koji se bavio različitim temama diskriminacije i rasizma, ovaj kratki dokumentarni film slijedi sličan format i nudi sadašnjim i bivšim igračima, trenerima i sucima platformu da govore o svojim emocionalnim iskustvima s govorom mržnje i zlostavljanjem.

U dokumentarcu se pojavljuju velika nogometna imena poput Wendie Renard, Jorginha, Kaija Havertza, Alishe Lehman i Patricka Vieira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!