Ogorčenje - zlostavljanje na internetu

29.07.2022.

12:51

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

UEFA je pokrenula kampanju za borbu protiv online zlostavljanja u nogometu kroz podizanje svijesti, brazovanje i praćenje. Kampanja naglašava razorne učinke online zlostavljanja usmjerenog na nogometaše, trenere i dužnosnike na različitim platformama društvenih medija. U sklopu ove kampanje objavljen je 12-minutni dokumentarac Ogorčenje - zlostavljanje na internetu koji prikazujemo u srijedu 10. kolovoza na Drugom u 21:45.

Nadovezujući se na uspjeh originalnog dokumentarca Ogorčeni koji se bavio različitim temama diskriminacije i rasizma, ovaj kratki dokumentarni film slijedi sličan format i nudi sadašnjim i bivšim igračima, trenerima i sucima platformu da govore o svojim emocionalnim iskustvima s govorom mržnje i zlostavljanjem.

U dokumentarcu se pojavljuju velika nogometna imena poput Wendie Renard, Jorginha, Kaija Havertza, Alishe Lehman i Patricka Vieira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!